نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

پارگي رحم چطور به وجود مي‌آيد؟ تعداد زيادي از بارداري‌ها به سلامت گذرانده شده و با زايمان بدون عارضه‌اي پايان مي‌يابد. و در نهايت نوزاد و مادر هر دو سالم هستند. در مقابل، در برخي موارد، زايمان با چندين عارضه روبرو مي‌گردد. يكي از عارضه‌هاي نادر طي زايمان “پارگي رحم” است. با اينكه احتمال بروز پارگي‌رحم بسيار پايين است، اما با عوارض جدي و خطرناكي همراه است. پاره شدن رحم طي زايمان طبيعي منجر به وارد شدن جنين از رحم به شكم مادر شده و حتي ممكن است با عوارضي همچون خونريزي شديد واژينال و مرگ جنين همراه شود. احتمال پارگي‌رحم كمتر از يك درصد است. زناني كه سابقه سزارين داشته‌اند يا تجربه قبلي پارگي‌رحم دارند و يا تحت جراحي‌هاي رحمي مانند اصلاح شكل رحم قرار گرفته‌اند، در معرض خطر بيشتري براي پارگي‌رحم قرار دارند.

منبع: پارگي رحم

پارگي رحم

پارگي‌رحم بيشتر هنگام زايمان به خصوص در مراحل اوليه و يا هنگام خروج جفت اتفاق مي‌‌افتد. در طي اين مراحل ممكن است در ديواره رحم يا محل برش سزارين قبلي يك پارگي به وقوع بپيوندد.

انواع مختلفي از پارگي‌رحم وجود دارد. در نوع پارگي كامل رحمي تمام لايه‌ها ديواره رحم پاره شده كه عوارض به مراتب بدتري براي مادر و جنين به همراه دارد. براي دريافت خدمات مشاوره بارداري تلفني كليك كنيد.

چه علائمي به دنبال پارگي رحم ايجاد مي‌شوند؟

اگر پارگي‌رحم مربوط به مراحل اوليه زايمان باشد، ممكن است پزشك و كادر درمان متوجه آن نشوند. شايد اولين علامت پارگي‌رحم، اختلال در ضربان قلب جنين باشد. از اين رو پايش ضربان قلب جنين هنگام زايمان امري ضروري است.

پايش ضربان قلب جنين حين زايمان در زناني كه زايمان طبيعي را بعد از سزارين تجربه مي‌كنند، اهميت بالاتري دارد. علائم نشان‌دهنده پارگي رحم عبارتند از:

خونريزي شديد واژينال
درد شكمي
درد قفسه‌سينه
برآمده شدن زير استخوان پوبيس
عدم پيشرفت مراحل زايمان
از بين رفتن يا افزايش انقباضات مربوط به زايمان
ضعف و بي‌حالي مادر باردار
ايجاد علائم شوك مانند بالا رفتن ضربان قلب مادر، افت شديد فشارخون
يكي از علائم پارگي‌رحم، درد قفسه‌سينه بوده كه به دنبال تحريك ديافراگم رخ مي‌دهد. اين اتفاق ممكن است به خونريزي داخلي بينجامد.

براي آشنايي بيشتر با خطرات بارداري كليك كنيد.

عوارض پارگي رحم

خطرات و عوارض ناشي از پارگي‌رحم هم براي مادر و هم جنين وجود دارد. نگراني‌ها در رابطه با عوارض جنيني بيشتر است. پس از پارگي رحم، جنين هر چه زودتر بايد از رحم خارج شود.

طولاني شدن زايمان به مدت بيشتر از ۴۰ دقيقه موجب كاهش اكسيژن‌رساني به جنين شده، در نتيجه ضربان قلب وي افت كرده و در نهايت موجب مرگ جنين خواهد شد. خونريزي شديد واژينال كه ممكن است منجر به شوك مادر شود و ابتلا به عفونت‌ها پس از جراحي از عوارض مادري پارگي‌رحم به شمار مي‌روند. ديگر عوارض پارگي‌رحم شامل آمبولي مايع آمنيوتيك، آسيب به هيپوفيز جنين، مشكلات كليوي مانند آسيب به حالب است.

عوامل موثر در پاره شدن رحم

فشار لازم براي حركت جنين در كانال زايمان ممكن است در موارد نادر موجب پاره شدن رحم شود. شانس پارگي‌رحم در محل برش سزارين قبلي به ويژه اگر برش از نوع عمودي باشد، بيشتر است. مواردي كه احتمال پارگي‌رحم را بالا مي‌برند،عبارت است از:

سابقه زايمان‌ها متعدد و بيشتر از ۵ مرتبه
فاصله كم بين زايمان‌ها
طولاني شدن بارداري (بيشتر از ۴۰ هفته)
ضربه به رحم
برش‌ها عمودي روي رحم
القا زايمان و زايمان با فورسپس
بارداري چندقلو
افزايش مايع آمنيوتيك
مشكلات مربوط به جفت مانند انواع چسبندگي‌ها آن
سابقه جراحي‌ها رحمي قبلي

براي آشنايي با نشانه هاي مرگ در زايمان سزارين كليك كنيد.

تشخيص پاره شدن رحم

نشانه‌هاي ناشي از پارگي‌رحم اغلب غيراختصاصي است و ممكن است پزشك متوجه آن نشود. معمولا پزشك به دنبال تغيير ضربان قلب جنين به پارگي‌رحم مشكوك مي‌‌شود. تشخيص قطعي آن تنها هنگام جراحي ممكن است.

روش‌هاي درمان پارگي رحم

عدم كنترل خونريزي به دنبال پارگي‌رحم ممكن است موجب برداشتن رحم مادر شده كه به آن هيستركتومي مي‌گويند. امكان بارداري پس از هيستركتومي وجود ندارد.

هم‌چنين اگر پارگي‌رحم هنگام زايمان باشد، از طريق سزارين فوري، زايمان خاتمه مي‌يابد. پس از خاتمه بارداري و تولد نوزاد، با اقداماتي مانند اكسيژن درماني به زنده ماندن وي كمك مي‌كنند.

دريافت خون به دليل خونريزي زياد و درمان‌ها آنتي‌بيوتيكي جهت پيشگيري از عفونت براي مادران اجرا خواهد شد. پس از جراحي و ترخيص به اندازه كافي استراحت كنيد. آب و مايعات فراوان بنوشيد. غذاها مقوي بخوريد. از مصرف مكمل‌ها آهن غافل نشويد. در صورت بارداري مجدد، از همان ابتدا پزشك را در جريان پارگي‌رحم و ديگر مشكلات بارداري قبلي بگذاريد. زايمان بعدي پس از پارگي رحم از نوع سزارين است. براي دريافت خدمات مشاوره تلفني زنان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: پارگي رحم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/17  ] [ ۰۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب